Vizita directorului general al apărării civile din Palestina


Astăzi, 15 iulie a.c., Departamentul pentru Situații de Urgență a avut deosebita plăcere de a primi vizita directorului general al apărării civile din Palestina.

Întâlnirea a avut ca scop principal discuții pe tema formării în domeniul căutare-salvare, descarcerare urbană și prim-ajutor calificat.

De asemenea s-au adus în discuție și posibilitatea identificării unor soluții pentru colaborarea în domeniul “early warning systems” și a echipamentelor de intervenție.

Secretarul de Stat, șeful DSU, dr.Raed Arafat a vorbit despre sistemul de urgență din România, lucrurile întreprinse atât de către Departamentul pentru Situații de Urgență cât și de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, proiectele derulate cu sprijinul fondurilor europene, achiziționarea de tehnică și echipamente pentru salvatori.

Totodată, în cadrul discuției, s-a vorbit despre importanța implementării sistemului RO-ALERT, ajutorul real adus prin tehnica de difuzare a mesajelor de avertizare de tip Cell Broadcast în România, mai ales în contextul de astăzi, unde fenomenele meteo extreme își fac din ce în ce mai des apariția. Secretarul de Stat, domnul dr.Raed Arafat a vorbit jurnaliștilor străini și despre apliacția DSU, extrem de populară în România, cu peste 700000 de utilizatori, care furnizează informații permanent despre alertele meteo emise de A.N.M., cele mai noi și mai de interes subiecte, restricții de drumuri și altele.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *