Vizita reprezentanților delegației Băncii Mondiale la București


Astăzi, 30 septembrie, Departamentul pentru Situații de Urgență a avut deosebita plăcere să primească în vizită înalți reprezentanți ai delegației Băncii Mondiale.

Acestă vizită a avut loc în contextul continuării bunei relaționări și a întăririi relațiilor dintre DSU și Banca Mondială de-a lungul timpului.

Delagația Băncii Mondiale, formată din Directorul Regional Dezvoltare Durabilă în Europa și Asia Centrală, domnul Steven Schonberger, Director Managementul Riscului urban și Reziliență, domnul David Sislen, înalt specialist în managementul riscului în caz de catastrofe, doamna Alanna Simpson, specialist în managementul riscului în caz de catastrofe, domnul Tafadzwa Dube au fost extrem de interesați în a descoperi cele mai recente acțiuni întreprinse de DSU, în ultima perioadă.

Secretarul de Stat, șeful DSU, dr.Raed Arafat a vorbit delegației străine despre sistemul de urgență din România, cele mai recente acțiuni întreprinse atât de către Departamentul pentru Situații de Urgență cât și de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, derularea exercițiilor pentru pregătirea forțelor în cazuri reale de situații extreme, noile măsuri de pregătire a tuturor celor care activează în sfera urgențelor.

De asemenea, în cadrul discuției, pentru a susține ideea modernizării sistemului de urgență românesc au fost prezentate tipurile de tehnică și echipamente performante destinate eficientizării misiunilor de salvare: containere cu accesorii de căutare a victimelor și salvare de sub dărâmături, tabere mobile pentru persoanele evacuate, autospeciale de salvare de la înălțime, automacarale pentru ridicarea obstacolelor grele, generatoare electrice pentru iluminat de mare capacitate etc.

Totodată, în cadrul discuției, s-a vorbit despre importanța implementării sistemului RO-ALERT, ajutorul real adus prin tehnica de difuzare a mesajelor de avertizare de tip Cell Broadcast în România, mai ales în contextul de astăzi, unde fenomenele meteo extreme își fac din ce în ce mai des apariția. Secretarul de Stat, domnul dr.Raed Arafat a vorbit și despre apliacția DSU, extrem de populară în România, cu peste 800000 de utilizatori, care furnizează informații permanent despre alertele meteo emise de A.N.M., cele mai noi și mai de interes subiecte, restricții de drumuri și altele.