Vizită româno-ucraineană în Târgu Mureș, la Centrul Național de Instruire în Asistență Medicală de Urgență, UPU și ISU


În virtutea bunei colaborări instituţionale de până acum şi având în vedere propunerile de proiecte comune dintre reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din România şi Departamentul pentru Situaţii Deosebite din Regiunea Ivano-Frankivsk din Ucraina – proiecte reiterate şi în cadrul conferinţelor intitulate “Medicina de urgenţă azi” din Baia Mare – în cursul zilei de sâmbătă, în Târgu Mureş, o delegaţie a DSU condusă de dr. Raed Arafat, secretar de stat MAI şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a avut o întrevedere cu generalul Volodymyr Chernetskyi, şeful Departamentului pentru Situaţii Deosebite şi dr. Mateiko Myron, şef al Centrului Regional Medical de Urgenţă şi Situaţii Deosebite din Regiunea Ivano-Frankivsk Ucraina.

Cu acest prilej, oficialii au abordat teme de interes comun în situaţii de urgenţă, au dezbătut noi propuneri de protocoale instituţionale şi convenţii de colaborare, au identificat elemente strategice pentru un plan comun de acţiune în domeniul situaţiilor de urgenţă şi au făcut mai multe vizite în instituţii de resort din Târgu Mureş.

Astfel, cele două părţi au vizitat Centrul Naţional de Instruire în Asistenţă Medicală de Urgenţă, Unitatea de Primire a Urgenţelor Târgu Mureş, precum şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş.

Întâlnirea a fost o bună ocazie pentru împărtăşirea unor experienţe profesionale din sectorul urgenţelor medicale, precum şi pentru prezentarea unor modele de bune practici în gestionarea situaţiilor de urgenţă majoră.

Părţile au reiterat necesitatea susţinerii şi dezvoltării unui sistem integrat de răspuns în caz de urgenţă, astfel încât publicul-ţintă să aibă parte de un serviciu public prompt şi constant la un nivel cât mai apropiat de normalitate şi care să satisfacă aşteptările acestuia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *